При в'їзді у США будуть тимчасово вилучатися ноутбуки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При в'їзді у США будуть тимчасово вилучатися ноутбуки

962
Відповідно до нових правил, розроблених Міністерством національної безпеки США (DHS), митники та співробітники імміграційних служб можуть вилучати у всіх, хто в'їжджає на територію країни, ноутбуки та інші електронні прилади.
Відзначається, що мова йде про будь-які прилади і носії, здатні зберігати інформацію в цифровому або аналоговому форматі: жорсткі диски, "флешки", стільникові телефони, айподи, КПК, відео- і аудіоплівки.
Нові правила стосуються як іноземців, так і громадян США. Відзначається, що прилади можуть вилучатися на невизначений термін, необхідний для того, щоб перевірити інформацію, що міститься в них.
При цьому самі дані можуть копіюватися співробітниками федеральних служб і вільно передаватися приватним організаціям для дешифрування або для перекладу з іноземної мови.
Після перевірки копії всі дані повинні бути знищені, однак при цьому федеральні агенти можуть зберігати всі свої виписки або замітки, а також зведені довідки щодо виявлених на комп'ютерах відомостей.
Представники Міністерства національної безпеки відзначають, що зазначені заходи направлені винятково на боротьбу з тероризмом. За їхніми словами, вони ж давно негласно практикуються в багатьох аеропортах, однак підвищений суспільний інтерес змусив заявити про це привселюдно.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас