Падіння уповільнюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння уповільнюється

Фондовий ринок
272
В останній день липня індекс ПФТС втратив 0,13%, закрившись на позначці 655,03 індексного пункту. Закінчився ще один місяць скочування українського фондового ринку до прірви, глибину якої ніхто точно не може пророчити.
За словами керівника департаменту управління інвестиціями КУА Tiger Asset Management Юрія Ушкова, в четвер день був досить насичений. "Ринки частину дня активно росли, в тому числі й український, потім активно падали,- розповідає він.- Всі чекали статистику з США, яка з"явилася гіршою ніж очікули, відповідно, до статистики було впевнене зростання, після її виходу - сильне падіння". На думку експерта, ринки акцій все-таки підуть вгору у серпні на тлі дій, розпочатих урядом США з боротьби із кризою, хоча йдуть активні суперечки про те, чи зможуть ці кроки переважити падіння цін на нерухомість і скорочення робочих місць.
"Індекс ПФТС у липні впав ще на 14,7%, в результаті за сім місяців 2008 р. зниження склало 44,2%",- уточнює фінансовий аналітик компанії "Арт-Капітал" Дарина Терещук. Для порівняння: британський індекс FTSE-100 з початку року знизився на 12,2%, американські NASDAQ Composite і S&P 500 - на 12,2% та 12,5% відповідно, японський NIKKEI 225 - на 12,7%, польський WSE WIG - на 23,8%, а російський РТС - на 14,1%.
"Значне зниження індексу ПФТС у порівнянні зі світовими пов'язане з більш низькою ліквідністю українського фондового ринку і більш високими внутрішніми ризиками, хоча більшість українських підприємств і показали позитивну динаміку в другому кварталі 2008 р.",- відзначає Терещук. У той же час, за її словами, втішає той факт, що індекс ПФТС у липні, перейшовши через свій черговий психологічний бар'єр в 700 пунктів, все-таки не пробив 600-пунктний рівень і навіть жваво відскочив від нього.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас