Тепер стільникові телефони будуть робитися з кукурудзи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тепер стільникові телефони будуть робитися з кукурудзи

207
Слідом за виробниками автомобілів, годинників та одягу за виробництво екологічних товарів узялися і компанії-виробники стільникових телефонів. На їхню думку, ці розробки будуть економічно вигідні, пише індійська газета Economic Times.
Компанія Samsung на Всесвітній виставці інформаційних і комунікаційних технологій у Сеулі оголосила про створення двох екологічних моделей мобільних телефонів - F268 та W510.
W510 є першим мобільним телефоном цієї компанії, корпус якого створений з біопластику. Він був виготовлений з матеріалів, отриманих з кукурудзи.
У цьому апараті відсутні деталі з важких металів, наприклад свинець, кадмій і ртуть, які, як правило, застосовуються при виготовленні мобільних пристроїв. Тенденція виробництва екологічно чистої продукції не обійшла стороною і компанію Nokia, у намірах якої - випуск приблизно 40 нових моделей телефонів, які виготовляються з легко переробних біорозчинних компонентів.
Апарат Nokia 3110 Evolve був виведений на ринок у грудні 2007 р. Його футляр більш ніж на 50% складається з поновлюваного матеріалу, а зарядний пристрій використовує на 94% менше електроенергії, ніж його попередники.
"Реакція ринку була дуже гарною. У відповідальному підході до проблем екології ми також убачаємо і комерційні вигоди, що вдосконалює нашу програму управління ризиками, нерідко має гарний економічний зміст і робить позиції нашого бренду міцнішими серед покупців ", - повідомив газеті представник зі зв'язків із громадськістю компанії Nokia.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас