ВВС оштрафована за шахрайство у прямому ефірі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВС оштрафована за шахрайство у прямому ефірі

Кримінал
600
Британське агентство нагляду і регулювання в сфері ЗМІ (Ofcom) оштрафувало корпорацію BBC на рекордну для неї суму 400 тисяч фунтів стерлінгів за фальшиві конкурси в теле- і радіошоу.
Санкції торкнулися таких популярних програм як Comic Relief і Sport Relief, що виходять на BBC One, Liz Kershaw Show та Clare McDonnell Show на BBC 6 Music, Jo Whiley Show на BBC Radio 1 та інших.
Причиною до розслідування стали випадки, коли глядачів активно закликали дзвонити в прямий ефір у той час, як переможці конкурсу вже були заздалегідь визначені або просто вигадані авторами програми, або шоу йшло в записі і ніхто з тих, що дійсно дзвонять не мав ні найменшого шансу на виграш, а всі "дзвінки" були сфальсифіковані.
Творці програм свідомо йшли на обман аудиторії, ухвалюючи рішення щодо трансляції таких конкурсів і вікторин, що імітують живе інтерактивне шоу.
Корпорація BBC, у свою чергу, заявила, що поставиться до всіх виявлених порушень із усією серйозністю та постарається відновити довіру аудиторії, для чого вже розроблений "безпрецедентний" план дій, що включає в себе спеціальні тренінги для персоналу, а також жорсткість кодексу поведінки творців шоу.
Останній випадок, коли британський медіарегулятор штрафував учасника ринку, трапився в травні 2008 року. Тоді Ofcom оштрафував телеканал ITV на рекордну суму 5,7 мільйона фунтів стерлінгів за проведення конкурсів, учасники і переможці яких були підібрані продюсерами шоу залежно від того, де вони живуть і як вони виглядають на екрані.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас