Найбільш кримінальним різновидом фінансових пірамід у Росії стають іпотечні кооперативи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільш кримінальним різновидом фінансових пірамід у Росії стають іпотечні кооперативи

Кримінал
511
У Москві за останні 2,5 роки порушена 31 кримінальна справа, пов'язана із шахрайством фінансово-будівельних пірамід. Про це повідомив сьогодні журналістам заступник начальника ДУВС Москви з економічної безпеки Віктор Васильєв.
За його словами, 11 із цих справ направлені в суд, 10 передані на розслідування в інші слідчі органи. У цей час у розробці ДУВС перебуває 6 кримінальних справ такого роду. Як відзначив В.Васильєв, останнім часом у Москві почастішали випадки створення фінансових пірамід, що імітують збір грошей під різні інвестпроекти. Як показує практика, найбільш кримінальним різновидом фінансових пірамід на сьогоднішній день стають споживчі іпотечні кооперативи (СІК).
У своїй діяльності організатори фінансових пірамід широко використовують ЗМІ, через які вони сповіщають, що вони є учасниками нацпроекту "Доступне житло". Крім того, для досягнення своїх цілей шахраї удаються до різних методів психологічного впливу, для чого проводять різні семінари, лекції, збори. А потерпілими, як правило, стають соціально незахищені верстви населення, готові віддати останні гроші, щоб одержати "хоч якийсь прибуток".
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас