Найдорожчі жінки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдорожчі жінки

431
Журнал Forbes опублікував список тринадцяти найбільш високооплачуваних жінок-директорів США. На першому місці глава компанії Pepsi Індра Нуї. В 2007 році вона заробила 12,7 мільйона доларів.
Список найбільш високооплачуваних жінок-керівників США очолює Індра Нуї. Вона керує компанією PepsiCo, що виробляє харчові продукти і прохолодні напої. В 2007 році її винагорода за роботу в компанії склала 12,7 мільйона доларів, включаючи 4,5 мільйони бонусу.
При цьому за рік її зарплата виросла на 14%. Можливо, це стало для неї гарним стимулом, і вже в першому кварталі цього року PepsiCo обігнала за прибутком свого "вічно першого" конкурента Coca-Cola.
Крім першого рядка в рейтингу найбільш високооплачуваних жінок-директорів, Індра Нуї також займає п'яту позицію в рейтингу найвпливовіших жінок світу.
Важливо вчасно залишитися
Друге місце в рейтингу з винагородою 12 мільйонів доларів займає Андреа Джанг, глава відомої серед всіх жінок світу корпорації Avon. Андреа стала першою жінкою, яка очолила цю компанію. Рада директорів косметичної компанії Avon, як це не дивно, довгий час надавала перевагу призначенню на посаду генерального директора чоловіків.
Саме цей фактор став причиною звільненню з компанії в 1999 році Крістіни Голд, глави Western Union (у рейтингу вона на 5-му місці).
На той момент Джанг і Голд були рівнозначними претендентами на керівну посаду. Але на відміну від Крістіни, Андреа зробила правильний вибір, залишившись в Avon. І вже в жовтні 1999-го Джанг зайняла крісло керівника.
Головне - бонус
Третя позиція в списку належить генеральному директору компанії Xerox Енн Малкахі. Свою кар'єру в компанії Енн починала в 1976 році з посади співробітника з продажів, в 1998-му Малкахі стає заступником глави корпорації, а в 2002 році - була призначена на посаду гендиректора. Згідно з даними Forbes, в 2007 році її робота була оцінена в 11 мільйонів доларів.
В "чортову дюжину" Forbes потрапила й Ірен Розенфельд, яка очолює компанію Kraft Foods. Вона була призначена на посаду керівника компанії в 2006 році. До цього Ірен довгі роки пропрацювала в компанії Kraft Foods, побудувавши кар'єру від рядового маркетолога до керівника закордонних філій, а потім і до керівника компанії в цілому.
За підсумками 2007 року заробіток Розенфельд склав 4,4 мільйони доларів, при зарплаті Ірен - 400 тисяч доларів, інші 4 мільйони доларів склали бонуси.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас