ЦБ Росії вивів 50 мільярдів доларів з американської іпотеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Росії вивів 50 мільярдів доларів з американської іпотеки

Валюта
415
Банк Росії скоротив інвестиції в облігації американських іпотечних агентств FHLB, Fannie Mae та Freddie Mac у два рази, повідомляє РІА Новости з посиланням на заяву першого заступника голови ЦБ Олексія Улюкаєва. Якщо на початку року обсяг вкладень становив більше 100 мільярдів доларів, то тепер він зменшився до 50 мільярдів.
Через кредитну кризу в США іпотечні агентства Fannie Mae та Freddie Mac почали зазнавати труднощів. За останній рік їхні акції подешевшали в п'ять разів.
У середині липня на фондовому ринку поширилися чутки, що обидва найбільші агентства, що контролюють половину 12-трильйонного ринку американської іпотеки, близькі до банкрутства. Протягом останніх трьох кварталів Fannie Mae та Freddie Mac зазнавали мільярдних збитків.
На початку року ЦБ розмістив майже 20 відсотків з більш ніж 500 мільярдів доларів своїх міжнародних резервів у зобов'язаннях іпотечних агентств. Як обґрунтування такого вкладення вказувалася їхня велика прибутковість, у порівнянні, приміром, з державними облігаціями США при такій же надійності.
Облігації Fannie Mae та Freddie Mac негласно гарантуються американською адміністрацією. Проте, ніяких законодавчо або договірно встановлених зобов'язань держава по них не несе.
Загальний обсяг міжнародних резервів ЦБ РФ наближається до 600 мільярдів доларів. Більше половини з них інвестується в іноземні активи, насамперед у державні зобов'язання.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас