Банки США різко посилили кредитну політику, стримуючи економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США різко посилили кредитну політику, стримуючи економіку

Валюта
476
Банки США, налякані кризою на ринку іпотечного кредитування, різко посилили цього року кредитну політику, що стало стримуючим фактором для економіки, говорять аналітики.
За даними Мінфіну США, загальний обсяг кредитів і позик, наданих з початку року в США, скоротився до $3,27 трлн. з $3,36 трлн. за порівнянний період минулого року. За даними уряду, 55% всіх фінансових установ обмежили розмір кредитування, одночасно піднявши планку вимог і вартість кредитів.
Аналітики стверджують, що спреди по боргових зобов'язаннях фінансових організацій продовжують розширюватися через відсутність визначеності щодо масштабів майбутніх списань кредитів.
Міжнародний валютний фонд застеріг у понеділок, що прагнення банків знизити рівень свого левериджа і заощадити на капіталі веде до сповільнення зростання кредитів у США і зоні євро.
“В умовах зростання ризиків інфляції звузилися можливості підтримки фінансової стабільності засобами грошово-кредитної політики”, - заявив МВФ.
У першому кварталі 2008 року загальне зростання обсягів запозичення приватного сектора знизилося до 5,2% - рівня, що спостерігався востаннє після рецесії 2001 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас