Поляки можуть докупити ІННЕКС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поляки можуть докупити ІННЕКС

Фондовий ринок
198
Голова правління Варшавської фондової біржі (WSE) Людвік Соболевські не виключив можливості того, що найближчим часом можлива ще одна угода з ІННЕКС з придбання наступного пакета акцій української фондової біржі.
"Наш внесок в ІННЕКС - не випадковість. Саме тут ми зустріли підтримку людей, що володіють гарним розумінням того, чим є ринок цінних паперів. Також ми побачили бажання людей провести зміни у своїй компанії і готових такі зміни впроваджувати", - сказав Соболевські.
Голова правління ІННЕКС Олена Скляр уточнила, що ключових змін у топ-менеджменті не відбудеться, а зміни будуть стосуватися інфраструктури, технології, комунікації, інформаційній мережі.
"Обов'язково буде наданий доступ до членів WSE, а також будуть впроваджуватися нові фінансові інструменти, які прискорять наші доходи, ми ж всі прекрасно розуміємо, що час-гроші", - уточнив Соболевські. Однак конкретизувати механізми він не став, побоюючись конкурентів.
"Нинішня угода є логічним завершенням курсу біржі ІННЕКС, узятого пару років тому на пошук партнера, разом з яким біржа ІННЕКС планує зайняти ключові позиції на українському фондовому ринку і гідно інтегруватися в інвестиційний простір", - розповів плани ІННЕКС голова біржевої ради Михайло Назарчук.
Людвіг Соболевські також розповів, що на даний момент Україна є стратегічним партнером для польської економіки в цілому, польського фондового ринку, і для Варшавської фондової біржі, зокрема.
"Така точка зору з боку WSE не зміниться і після приватизації Варшавської фондової біржі, що зараз належить державі, але її приватизація може початися вже цього року. У такому випадку ми станемо вже біржовим товариством і будемо зобов'язані публікувати докладну інформацію нашої діяльності, при цьому, обов'язковими будуть публікації даних щодо співробітництва з біржею ІННЕКС, і вони будуть загальнодоступні", - пояснив представник польської компанії.
Жанна Гаращук
За матеріалами:
Ринок.biz
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас