Американські банки знизили обсяг кредитування компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські банки знизили обсяг кредитування компаній

Кредит&Депозит
192
Американські банки стали неохоче видавати кредити компаніям: за даними ФРС США, за останні 12 місяців обсяг кредитів, що видаються банками компаніям, скоротився на три відсотки. Про це пише The New York Times. Одержати позику стало непросто навіть прибутковим підприємствам, чий бізнес швидко розвивається і яким необхідні кошти на розширення. Причиною цього стала іпотечна криза, через яку в банків стало менше вільних коштів.
Найбільш затребуваними типами кредитів серед американських компаній є комерційний кредит і кредит промисловому підприємству. Перший видається торговельним компаніям, а останній - промисловим, зайнятим у секторі виробництва. Торік на ці два види кредитування припадало 3,36 трильйони доларів, а зараз ця сума становить 3,27 трильйони доларів. За даними ФРС, це найбільше річне зниження обсягів кредитування з 2001 року.
Як відзначає The New York Times, жорсткість кредитної політики стала наслідком більш реалістичного управління ризиками - при цій системі банки перестали видавати кредити всім підприємствам підряд і стали розробляти нові методи перевірки кредитоспроможності компаній. Цей крок виглядає природним на тлі прогнозу Міжнародного валютного фонду, що 16 липень 2008 року заявив, що до кінця року втрати американської фінансової системи збільшаться до трильйона доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас