Головдержслужба хоче повернути норму про обов'язкове звільнення корупціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головдержслужба хоче повернути норму про обов'язкове звільнення корупціонерів

Кримінал
204
Головне управління державної служби ініціює поновлення в законодавстві норми про обов'язкове звільнення державних службовців, визнаних судом винними в корупції. Про це повідомив заступник начальника Головдержслужби Андрій Вишневський в інтерв'ю журналу "Бізнес".
За його словами, Головдержслужба розробила законопроект, що доповнює Кодекс законів про працю нормою, відповідно до якої підставою для припинення трудового договору буде постанова суду, що вступила в силу, про притягнення співробітника до адміністративної відповідальності, за порушення Закону "Про боротьбу з корупцією".
За словами Вишневського, законопроект проходить узгодження в Міністерстві юстиції, Міністерстві економіки і Міністерстві праці та соціальної політики.
Він відзначив, що у зв'язку з виключенням в 2005 році із Закону "Про боротьбу з корупцією" норми про обов'язкове звільнення держслужбовців, викритих у корупції, склалася ситуація, коли корумповані чиновники можуть не нести ніякої відповідальності крім адміністративної.
Вишневський підкреслив, що постанова суду направляється керівникові державного органу для взяття до відома.
"Якщо ж керівник вирішить не накладати на винних дисциплінарних санкцій, ніхто, у тому числі і суд, не зможе вплинути на його рішення", - сказав він.
У той же час Вишневський нагадав, що керівник, що призначив держслужбовця на посаду, уповноважений ініціювати відносно нього службові розслідування.
Крім того, за словами Вишневського, до керівника держоргану може бути застосовано дисциплінарні санкції за бездіяльність посадової особи або державного органу, що призначив його на цю посаду.
Як повідомлялося, депутат Верховної Ради Володимир Ландик (фракція Партії регіонів) пропонує Раді дозволити звільняти державних службовців у період їхньої тимчасової непрацездатності.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас