Єврокомісія схвалила поглинання EDS з боку Hewlett-Packard — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія схвалила поглинання EDS з боку Hewlett-Packard

Фондовий ринок
146
Єврокомісія схвалила угоду купівлі американською IT-компанією Hewlett-Packard Co. американського ж конкурента Electronic Data Systems Corp. (EDS). Після вивчення обставин угоди антимонопольний регулятор прийшов до висновку, що вона не зробить істотного негативного ефекту на конкуренцію на європейському ринку IT-послуг через розходження бізнес-спеціалізації компаній. Про це говориться в повідомленні Єврокомісії.
HP та EDS оголосили досягнення згоди на проведення угоди в травні 2008 року. Відповідно до умов угоди, акціонери EDS одержать $25 у готівковій формі за одну акцію , а загальна сума угоди, таким чином, оцінюється в $13,2 млрд. Антимонопольні органи США схвалили угоду наприкінці червня 2008 року.
EDS спеціалізується на наданні послуг аутсорсингу в бізнес-процесах та інформаційних технологіях. Серед клієнтів компанії - провідні промислові та фінансові компанії, а також підприємства охорони здоров'я, зв'язку та енергетики.
HP є одним з найбільших світових виробників персональних комп'ютерів, КПК, ноутбуків, моніторів, принтерів і периферійних пристроїв, а також з надання IT-послуг у різних сферах. У результаті угоди доходи HP від надання послуг зростуть більш ніж удвічі. В 2007 році вони склали $16,6 млрд., а доходи EDS за той же період - $22,13 млрд. Крім того, HP зможе конкурувати з IBM Corp. у дуже прибутковій сфері технічного обслуговування комп'ютерних мереж.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас