Названа кримінальна столиця України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названа кримінальна столиця України

Кримінал
2036
Респектабельна Одеса давно втратила титул кримінальної столиці України. Тепер він належить бідному Мелітополю, що славиться відмінною черешнею і двома важкими або особливо важкими злочинами на день, пише щотижневий журнал Кореспондент.
Розбоями, кривавими з'ясуваннями відносин і навіть убивствами у Мелітополі нікого не здивуєш, відзначає видання.
За даними МВС України, це місто, де відбуваються по два важкі або особливо важкі злочини на день, утримує лаври кримінальної столиці країни. Що підтверджує статистика: за півроку - 53,2 злочина на 10 тис. населення (для порівняння, у Києві - 35,8).
Відразу за Мелітополем підтягуються Лисичанськ, Кривий Ріг, Селідов і Луганськ, а серед областей лідирує Запорізька, Донецька, Луганська, Дніпропетровська і Миколаївська. При цьому найбільш спокійними вважаються Івано-Франківська, Закарпатська, Рівненська і Тернопільська.
Мер Мелітополя Дмитро Сичов, намагаючись згладити негативний імідж довіреного йому міста, наводить свої цифри: "Якщо чотири роки тому в Мелітополі було скоєно більше тисячі важких та особливо важких злочинів [за рік], то торік цей показник знизився до 738".
А Владислава Батиргареєва, учений секретар Інституту вивчення проблем злочинності Академії правових наук України, упевнена, що рівень криміналу в найбільш злочинному місті країни, якщо і знижується, то штучно. За рахунок того, що росте сума збитку, після якої настає кримінальна відповідальність. Та й не всі заяви потерпілих потрапляють у статистику, пише журнал.
"Кримінальна ситуація прямо пов'язана з економікою, тобто з безробіттям і низькими зарплатами", - вважає Геннадій Гребньов, заступник голови департаменту зв'язків із громадськістю МВС України.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас