Статистика зсунула ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Статистика зсунула ринок

Фондовий ринок
614
У четвер індекс ПФТС поважчав усього на 0,27 індексних пункти (0,04%), добравшись до позначки 646,19 індексних пункти. Обсяг торгів у системі склав 166,6 млн. грн.
"По Європі і США в четвер виходила впевнено негативна статистика, - відзначає керівник департаменту управління інвестиціями КУА Tiger Asset Management Юрій Ушков. - Крім того, у Європі погіршилися очікування менеджерів у сфері виробництва, а також погіршилися індекси бізнес-клімату та бізнес-очікувань". До того ж, за його словами, роздрібні продажі у Великобританії скоротилися швидше, ніж очікувалося, безробіття в США виросло, продажі нових будинків упали, виходила слабка квартальна звітність Ford Motor Co. і Dow Chemical Co. Проте все це не вплинуло на ринки, які пішли в мінуси з відкриття.
"Український фондовий ринок весь день тупцював на місці, змушуючи індекс ПФТС рухатися в боковому тренді, - розповідає фінансовий аналітик компанії "АРТ-Капітал" Дар’я Терещук. - Навіть на вихід попередніх результатів діяльності енергетичних компаній за перше півріччя, металургійних підприємств і ГЗК за травень реакція ринку була досить млявою".
Так, "Азовсталь" упала на 1%, хоча збільшила виробництво сталі і прокату, Алчевський меткомбінат, що значно наростив обсяги виробництва, виріс усього на 1,2%, зате Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського, що скоротив у травні виробництво прокату на 12,7% у порівнянні із квітнем, впав відразу на 7,0%.
Крім того, за словами Юрія Ушкова, була спроба пограти по Алчевському меткомбінату у зв'язку з новиною про переговори ІСД та Євраза, але на тлі великої кількості продавців і зовнішнього негатива вона не увінчалася успіхом.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас