Долар досяг максимуму - але поки тільки в Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар досяг максимуму - але поки тільки в Азії

Валюта
890
Курс долара до ієни на азіатських торгах у четвер тримався поблизу місячного максимуму до ієни завдяки падінню цін на нафту напередодні та ознакам поліпшення ситуації у фінансовому секторі США. Від історичного максимуму $147 за барель, відзначеного 11 липня, нафту в середу відокремлювало вже більше $20, пише "Українська правда".
Акції американських фінансових компаній пішли в зростання після того, як Президент США Джордж Буш перестав погрожувати накладенням вето на законопроект, що дозволяє владі надати допомогу іпотечним гігантам "Fannie Mae" та "Freddie Mac". Долар також підтримав виступ голови ФРБ Філадельфії Чарльза Плоссера у вівторок, що заявив, що прискорення інфляції може змусити Федеральну резервну систему (ФРС) США почати цикл підвищення ключової ставки.
"У цілому настрій на ринку схиляється на користь покупки доларів", - сказав Хіросі Йосіда з "Shinkin Central Bank". До відкриття торгів у четвер долар оновив місячний максимум, піднявшись до 107,99 ієни на електронній платформі "EBS".
Однак до 6:43 за київським часом курс долара до ієни знову опустився до 107,74 одиниці японської валюти, що на 0,2% нижче від рівня закриття торгів у США.
Курс євро до долара практично не змінився із закриття біржі в США, склавши $1,5694. Минулого тижня він досяг історичного максимуму $1,6040 на електронних торгах "EBS". У четвер інвестори будуть стежити за даними про діловий клімат у Німеччині. Економічний інститут "Ifo" опублікує відповідний індекс.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас