Податківці запідозрили 300 британців у приховуванні мільярда фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці запідозрили 300 британців у приховуванні мільярда фунтів

Кримінал
122
Державне управління Великобританії з податкових і митних зборів (R&C) почало розслідування відносно більш ніж 300 британців, підозрюваних в ухилянні від сплати податків на загальну суму мільярд фунтів стерлінгів (два мільярди доларів). Як пише газета The Financial Times, деякі з підозрюваних уже були допитані слідчими. Як очікується, розслідування протриває не менше двох років.
Крім того, R&C також планує домогтися від 25 банків, розташованих в офшорних зонах, розкриття інформації про британських клієнтів, включаючи подробиці транзакцій і фондів, у яких вони зберігають свої гроші.
Розслідування R&C є частиною масштабного слідства відносно неплатників податків, що проводять податкові служби близько 50 країн світу, включаючи Німеччину, США, Іспанію та Італію. У Сполучених Штатах слідством займається спеціальний комітет при Сенаті. Комітету, зокрема, вдалося з'ясувати, що банки Швейцарії та Ліхтенштейну допомагали американським громадянам щорічно приховувати від податків більше 100 мільярдів доларів.
Усього ж глобальне розслідування ведеться відносно 15 тисяч чоловік, підозрюваних в ухилянні від сплати податків за рахунок перерахування коштів у банки Ліхтенштейну. За даними слідчих, ці люди в цілому щорічно переховували від податків в офшорних зонах від 200 до 220 мільярдів доларів.
Глобальне податкове розслідування почалося в лютому 2008 року, коли один з колишніх співробітників банку LGT у Ліхтенштейні продав німецьким спецслужбам інформацію про клієнтів фінансової організації. Влада Ліхтенштейну підозрює колишнього банкіра Генріха Кібера, що за їхніми даними заробив на продажі бази даних п'ять мільярдів євро. Зараз його місцезнаходження невідомо.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас