Британські акціонери заблокували виплату дивідендів ТНК-ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські акціонери заблокували виплату дивідендів ТНК-ВР

Фондовий ринок
252
Керівництво компанії British Petroleum заблокувало виплату дивідендів на суму 1,8 мільярда доларів у рамках спільного російсько-британського холдингу ТНК-ВР. Про це пише британська газета Sunday Telegraph.
За даними видання, рішення було прийнято на таємному засіданні ради директорів, що відбулось на Кіпрі десять днів тому.
Так британські акціонери хочуть підсилити тиск на своїх російських партнерів, а також забезпечити видачу нової візи главі холдингу TNK-BP Роберту Дадлі, відставки якого домагаються російські партнери, відзначає Sunday Telegraph.
У п'ятницю ФМС Росії продовжила візу Роберту Дадлі до 29 липня. Для оформлення візи на більш тривалий термін ФМС запросила трудовий договір з Дадлі.
Голова ради директорів "ТНК-ВР Менеджмент" Віктор Вексельберг у листі на адресу керівництва ФМС РФ повідомив, що з 1 січня 2008 року трудового договору між Дадлі і "ТНК-ВР Менеджмент" немає.
Тим часом з ініціативи Вексельберга 7 липня рада директорів "ТНК-ВР Менеджмент" розглядала питання про відставку Дадлі з посади голови правління компанії. Рада, у якій більшість має британська сторона, відмовилася звільнити Дадлі.
ВАТ "ТНК-ВР Холдинг", створене для консолідації російських активів ТНК-ВР, на 95% належить компанії TNK-BP International Ltd. (по 50% контролюють ВР і російський консорціум AlfaAccessRenova). Іншими 5% володіють міноритарні акціонери.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас