Долар упав до ієни та євро у переддень публікації макроекономічних даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар упав до ієни та євро у переддень публікації макроекономічних даних

Валюта
451
На торгах в Азії курс долара знизився відносно ієни і євро напередодні публікації в США макроекономічних даних, які можуть змусити Федеральну резервну систему відкласти на більш далеку перспективу підвищення дисконтної ставки і на тлі песимістичної заяви американського міністра фінансів Генрі Полсона.
Сьогодні о 18:00 буде оприлюднений індекс випереджальних індикаторів за червень. За прогнозами аналітиків, цей показник знизився на 0,1%%, уперше за чотири місяці, що може стати сигналом уповільнення економіки в найближчі 3-6 місяців. Крім того, на поточному тижні будуть опубліковані кілька макроекономічних звітів про стан ринку нерухомості в США, від яких аналітики так само не очікують нічого доброго. На користь ослаблення долара грає й учорашня заява Полсона в інтерв'ю CBS News про те, що економіка США переживає "важкі часи" і її зростання, імовірно, сповільнитися на кілька місяців через високі ціни на нафту.
Долар ослабнув відносно ієни в Токіо о 12:05 до рівня 106,78 у порівнянні з 106,96 у Нью-Йорку 18 липня. Курс американської валюти знизився відносно євро до $1,5869 проти $1,5847. Ієна трохи зміцнилася до євро з 169,49 до 169,45.
"Зберігаються серйозні побоювання із приводу уповільнення економіки США. Я поки не можуть робити ставку на долар", цитує Bloomberg думку голови відділу валютних операцій гонконгського офісу японського банку Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. Мазаши Курабе. За прогнозом Курабе, сьогодні в парі ієна-долар торги буду проходити в діапазоні 106,20-107,40.
Обсяг валютних торгів сьогодні може виявитися нижчим від звичайного рівня приблизно на чверть через те, що в Японії не працюють біржі через святкування Дня Моря.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас