Хабарі подорожчали в 11 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хабарі подорожчали в 11 разів

Кримінал
698
За оприлюдненими на початку липня даними, за шість місяців 2008 року українці роздали хабарів на суму 64 млн грн. Це майже в одинадцять разів більше, ніж роком раніше.
За даними МВС, українці мають всі шанси перевищити загальнорічний показник за 2007 рік як мінімум у чотири рази.
Практично немає таких заборон, які чиновник не зважиться порушити за гроші. А якщо обмеження все-таки існують, для їх обходження знадобляться великі гроші. Тому численні програми боротьби із хабарниками - а вони діють і на митниці, і в податковій, і в ДАІ-МВС, і серед органів місцевого самоврядування, дають зворотний ефект.
Як це відбувається, на умовах анонімності розповів один із чиновників Держмитслужби. Говорив він про "успіхи", яких домоглася прем'єр Юлія Тимошенко своєю програмою "Контрабанда-стоп!", заявленою як панацея від хабарництва на митницях.
"Як я зрозумів із розмов співробітників Департаменту власної безпеки, розміри хабарів стали більшими на порядок. Правда, давати сталі їх рідше і більше дають товаром, що оформлюється як конфіскат і потім типу продається за копійки тим, хто закрив очі на якісь порушення", - пояснив митник.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас