Посол США констатував, що Україна наскрізь пронизана корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол США констатував, що Україна наскрізь пронизана корупцією

Казна та Політика
500
Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Вільям Тейлор констатує, що проблема корупції актуальна для всього світу, а в Україні, зокрема, корупцією уражена майже кожна важлива галузь державного управління. Про це посол заявив в Одесі.
З урахуванням цього, підкреслив він, уряди Сполучених Штатів Америки та України вирішили профінансувати через корпорацію "Виклики тисячоліття" дослідження групою фахівців стану корупції в судовій системі України
Пославшись на дані проміжного звіту фахівців про стан корупції в першій половині 2008 року, Тейлор відзначив, що це явище компрометує судову систему і підриває правила чесної конкуренції, ускладнює економічне зростання і сповільнює створення нових робочих місць. З урахуванням цього уряд США докладає зусиль, щоб "допомогти українському народу позбутися від цієї проблеми".
Як відзначив посол у бесіді з журналістами, під час візиту в Одесу його також цікавить, як проходить друга фаза міжнародних навчань "Сі Бриз-2008". Тейлор також візьме участь у прийомі, що дасть керівництво американського контингенту багатонаціональних навчань.
Крім того, підкреслив Тейлор, "Одеса є одним із найбільш улюблених мною міст світу", тому він був радий знову зустрітися з мером міста Едуардом Гурвіцем, обговорити поточну політичну ситуацію і перспективи розвитку Одеси. Він також висловив подяку міському голові за запрошення на святкування Дня міста 1-2 вересня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас