Українці масово вкладаються у депозити і ПІФи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці масово вкладаються у депозити і ПІФи

Кредит&Депозит
4289
Намагаючись вберегти свої гроші від інфляції, українці шукають найвигідніші шляхи їх вкладення. Банки та інвестфонди заманюють клієнта обіцянками безпрецедентних прибутків.
У результаті загальної паніки тільки в червні 2008 року в Україні було відкрито депозитних рахунків на 15 млрд грн, відзначає видання.
Більше того, Віктор Супрунов, заступник голови правління банку Київ, упевнений, що збільшення кількості депозитних внесків буде рости і далі.
За оцінками Асоціації українських банків, за перше півріччя поточного року громадяни довірили банкірам більше 40 млрд грн., що практично вдвічі перевищує торішній урожай банкірів. Але і це не межа. За даними інформаційно-консалтингового агентства (ІКА) Реноме, при таких темпах внутрішнього запозичення загальна сума депозитів до початку 2009 року може досягти 60 млрд грн., що стане абсолютним рекордом Східної Європи.
За даними видання, ця ситуація вже привернула увагу закордонних банків високим рівнем внутрішніх запозичень. Надалі, як правило, такий інтерес закінчується масовою появою в Україні нових банківських представництв, які будуть намагатися ввійти на розігрітий ринок із ще більшими депозитними обіцянками. Це у свою чергу викличе чергову хвилю депозитного буму і змусить вкладників вкотре перекинути свої капітали з надією заробити на відсотках нових банків.
Трохи менш привабливими фахівці вважають вкладення в цінні метали та нерухомість. "У перерахунку на річну прибутковість золото принесло тільки 11%, що набагато менше від нинішніх ставок по депозитах", - говорить Золотухін. Крім того, на його думку, привабливість золота зводиться до нуля через високу комісію, що стягується банками з кожної купівлі-продажу.
Ще меншими за прибутковістю експерт вважає внески в сегмент житлової нерухомості, що найближчим часом навряд чи буде істотно рости. Торік, приміром, зростання цін на житлову нерухомість склало у середньому всього 5-10%, що також набагато нижче від депозитних пропозицій українських банків.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас