У Британії дохід від безкоштовних банківських рахунків склав 8,3 мільярди фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії дохід від безкоштовних банківських рахунків склав 8,3 мільярди фунтів

Кримінал
325
Від обслуговування 52 мільйонів безкоштовних рахунків банки Великобританії щорічно одержують додатковий дохід у розмірі 8,3 мільярди фунтів стерлінгів (16,6 мільярда доларів США). Кожному британцеві, що є клієнтом банку, доводиться платити в середньому до 152 фунтів стерлінгів (7 тисяч рублів) на рік за обслуговування свого нібито безкоштовного рахунку, повідомляє Лента.ру з посиланням на The Guardian.
За даними Управління сумлінної конкуренції Великобританії (OFT) 2,6 мільярди фунтів стерлінгів банки заробляють на відсотках від використання клієнтами овердрафта при знятті коштів із пластикових карток.
У переважній більшості випадків клієнти користуються овердрафтом випадково - не враховують комісію при знятті коштів у банкоматах або не знають точної суми грошей на картці.
Крім того, ще трохи більше чотирьох мільярдів фунтів стерлінгів додаткового доходу банки одержують від інвестування коштів на рахунках клієнтів.
У той же час, деякі банківські клієнти віддають за обслуговування безкоштовних рахунків до 500 фунтів стерлінгів на рік. Фахівці OFT прийшли до висновку, що користувачам доводиться платити додаткові гроші банкам за низку послуг, на які фінансові організації їх підписують автоматично.
Як правило, користувачі рахунків про такі послуги не підозрюють. Простежити убування коштів на рахунку також буває досить складно, оскільки суми знімаються не відразу, а поступово протягом року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас