Український мільярдер заробив на незаконній купівлі болгарської дамби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український мільярдер заробив на незаконній купівлі болгарської дамби

Кримінал
594
Як заявив міністр з регіонального розвитку Болгарії Асен Гагаузов, дамба Indzhe Voyvoda, що повинна була забезпечувати водою цілу низку великих курортів на узбережжі країни, була приватизована і продана помилково, і тепер держава витратить на її викуп більше, ніж було отримано від незаконної угоди. Гроші платників податків підуть українському мільярдерові Рінату Ахметову.
Відповідно до природоохоронного законодавства країни, водні запаси є державною власністю і не підлягають приватизації. Однак у період масової приватизації кілька дамб були віддані приватним компаніям.
Рінату Ахметову належить компанія Промет, що придбала в 1999 р. за €3,5 млн металургійний завод у Болгарії неподалік від Бургаса, а на купленій території виявилася недобудована дамба. Зараз вона оцінюється в €30 млн.
Таким чином, інвестиції Ахметова не тільки окупляться за рахунок викупу дамби болгарською скарбницею, він також зможе заробити на цій помилці чиновників великий прибуток. Однак юристи говорять, що якщо запустити механізм легального відбору, визнавши покупку незаконною з посиланням на закон про держмайно, то дамбу можна не викуповувати, а просто відібрати. Втім, на це можуть піти роки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас