Складено рейтинг найпопулярніших музеїв світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Складено рейтинг найпопулярніших музеїв світу

256
Паризький Лувр очолив рейтинг найбільш відвідуваних музеїв світу 2007 року, складений французькою газетою La Tribune. Торік його відвідало понад 8 млн чоловік.
На другому місці за популярністю перебуває Британський музей, кількість відвідувачів якого, за даними видання, перевищила 5,4 млн. За ним йдеа лондонська галерея Тейт - трохи більше 5 млн відвідувачів.
Замикають першу п'ятірку музей Метрополітен у Нью-Йорку і Ватикан. На суверенній території Святого Престолу в 2007 році побувало 4,3 млн чоловік.
Слідом за ними найбільш популярними музеями були названі Лондонська національна галерея, Версаль, музей імпресіоністів д'Орсе, Токійський національний музей, музей Прадо в Мадриді, Центр Помпіду та інші.
Серед виставок найуспішнішими видання вважає Від Мане до Пікассо в Лондоні, яку відвідало більше одного мільйона відвідувачів, Дух Леонардо да Вінчі в Токіо (770 тисяч), а також виставка скульптури Ричарда Серра в Нью-Йорку (735 тисяч).
Усього в 2007 році у світових музеях побувало 24 млн візитерів. Для порівняння в 2002 році кількість тих, хто долучився до високого, не перевищила 15 млн.
Тим часом, відповідно до щорічного звіту видання The Art Newspaper, світовою столицею музеїв є Лондон.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас