Експерти: Влітку на українському валютному ринку будуть спекулятивні тенденції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Влітку на українському валютному ринку будуть спекулятивні тенденції

Валюта
3006
За прогнозами аналітичного департаменту групи компаній "ТЕКТ", на українському валютному ринку будуть спостерігатися спекулятивні тенденції до кінця літа 2008 року.
"В умовах, коли основний гравець - Національний банк України - рідко виходить на валютний ринок і майже не проводить інтервенцій на покупку-продаж, дуже складно говорити про реальний курс долара. А той обсяг доларів/гривні, що надходить на валютний ринок від комерційних банків, не в змозі сформувати валютний курс, що по-справжньому відображає стан економіки всієї країни", - відзначає начальник відділу досліджень ГК "ТЕКТ" Ірина Кравець.
Спекуляції на ревальвацію будуть проходити протягом усього літа. При цьому встановлений Нацбанком курсовий коридор не рятує ситуацію: він відображає офіційний, але не реальний курс. А курс на міжбанку, швидше за все, продовжить іти вниз і далі. Однак, на думку Ірини Кравець, уже з осені почнуть переважати девальваційні тенденції, які підсиляться ближче під кінець року. "Можливо, ми побачимо курс долара навіть вище того рівня, з якого він стартував цього року, тобто вище, ніж 5,05 грн за долар", - уточнює вона.
У середньостроковій перспективі цільовий курсовий орієнтир складе 6,5-7,0 грн. за долар, що вирівняє фіксації курсу і зростання гривневої інфляції товарні диспропорції в доларовому еквіваленті.
На думку аналітиків ГК "ТЕКТ", коливання курсу не влаштовують всіх суб'єктів економіки. Але найсильніше нестабільність валютного курсу позначається на діях стратегічних інвесторів, багато з яких, спостерігаючи за ситуацією в нашій країні, вирішили почекати з інвестиціями в економіку України. "Раніше 2010 року приходу серйозних інвесторів (не спекулянтів) в Україну не варто очікувати", - вважає Кравець.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас