Кільчицька стала жертвою аферистів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кільчицька стала жертвою аферистів

Кримінал
927
Затримані аферисти, які одержували гроші від бізнес-структур і відомих людей, прикриваючись іменем екс-заступника голови Київської міської державної адміністрації Ірени Кільчицької. Вони перебувають у СІЗО.
Як повідомляє "Хрещатик", їх затримали співробітники служби безпеки "Партнер-банку" у минулий понеділок.
Уперше сигнал про аферу надійшов від Ірени Кільчицької на початку березня. "Мені подзвонили з "Правекс-банку", "Познякижилбуд", відомі банкіри та бізнесмени і запитували, чи зверталася я до них із проханням про гроші на лікування дітей. Я з подивом говорила, що ні", - розповіла Ірена Кільчицька. Варто відзначити, що саме вона займається благодійною акцією "Допоможи конкретній людині", про яку було відомо багатьом. Імовірно, тому реагували на дзвінок від "самої Кільчицької" і відправляли гроші нібито на лікування дітей.
Ірена Кільчицька відразу звернулася в правоохоронні органи. Однак у міліції сказали, що немає доказів, а заяву про зловмисників назвали "бажанням попіаритися", пише видання.
Тим часом, аферисти продовжували збирати кошти. "На початку квітня зателефонував власник мережі "Ультрамарин" і повідомив, що перерахував "на моє прохання" кошти у сумі 20 і 12 тис. грн. Природно, я цих грошей не просила. Зате ми зафіксували номери, з яких дзвонили аферисти, і разом із платежами переказів передали в правоохоронні органи", - розповіла Ірена Кільчицька. Однак, маючи докази злочину і навіть контакти, міліція не квапилася з розслідуванням.
З'ясувалося, що затримані аферисти - співучасники, а організатором "промислу" є жителька Сімферополя Надира Ісаєва. Її затримали в середу в одному із сімферопольських відділень "Правекс-банку", куди вона прийшла за черговими переказами.
За чотири місяці аферисти встигли зібрати 1 млн грн. Зараз цією справою займається Шевченківське РУ МВС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас