ТОП-10 найбільших хабарів за землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-10 найбільших хабарів за землю

Кримінал
426
Журнал Новинар склав рейтинг десяти найбільших хабарів, отриманих головами сільрад за сприяння в питаннях виділення землі.
Посада сільського голови або голови райдержадміністрації при гаданій малозначимості набуває всі риси престижної та грошової професії.
Про це свідчать розміри хабарів, які пропонують місцевому начальству за сприяння в питаннях виділення земельних ділянок. У міліцейській статистиці найбільших сум, які пропонували або вимагали як хабарі, половина списку - саме "земельні" підношення. Особливим попитом при цьому традиційно користуються землі в курортних регіонах (Крим, Карпати) і околицях Києва.
Новинар склав десятку найбільших хабарів, на яких протягом останнього року попадалися глави сільрад або голови районних адміністрацій.
Лідером цього рейтингу став хабар, на одержанні якого попався голова селищної ради Партеніта Микола Конєв. Київський підприємець за сприяння чиновника в оренді 17 гектарів кримської землі змушений був заплатити $5,2 млн.
На другому місці голова сільради Нових Петрівців на Київщині. Ідучи назустріч охочим побудувати неподалік від столиці котеджне містечко, Олексій Янковський, як підозрює міліція, одержав хабар у сумі $1,3 млн.
Не третьому місці антирейтингу - голова Козелецької райдержадміністрації Чернігівської області Володимир Француз. За виділення 12 гектарів землі він нібито вимагав $400 тис. Сам чиновник називає процес сфабрикованим його недоброзичливцями з почуття помсти.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас