ING Group загорілась українським страхуванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ING Group загорілась українським страхуванням

Фондовий ринок
169
Голландська ING Group змінила стратегію виходу на український ринок лайфового страхування і вирішила купити маловідому українську СК "Фенікс-Життя". Експерти вважають, що ING купує невелику компанію з ліцензією, щоб не витрачати час на створення компанії з нуля. Вартість "Фенікс-Життя" експерти оцінюють недорого - до $0,5 млн.
Учора Антимонопольний комітет видав голландській компанії ING Continental Europe Holdings B.V., що входить в ING Group, дозвіл на покупку більше 50% акцій української лайфової СК "Фенікс-Життя", власником якої є СК "Фенікс". Ще півтора місяці тому ING Group заявляла про інший шлях виходу на український ринок - вона мала намір створити власного лайфового страховика, вивівши в Україну компанію ING Insurance. Учора в амстердамському офісі ING Group відмовилися прокоментувати угоду, пообіцявши найближчим часом поширити прес-реліз. У СК "Фенікс" від коментарів також відмовилися. "Я не можу цю інформацію давати, тому що підписав купу паперів про конфіденційність, - заявив Ъ директор СК "Фенікс" Віктор Шпирь. - Я підписав папери, які під загрозою штрафних санкцій забороняють розголошувати перебіг переговорів".
СК "Фенікс-Життя" одержала ліцензію Держфінпослуг на страхування життя 8 лютого 2005 року. За даними ДКЦПФР, 99,9% акцій компанії належить СК "Фенікс". В 2005 році збитки "Фенікс-Життя" склали 43,5 тис. грн, в 2006 році виторг компанії від реалізації послуг склав 7,5 тис. грн, а виторг від звичайної діяльності - 121,5 тис. грн.
ING Group за підсумками 2007 року мала капітал 60 млрд євро, загальні активи в управлінні - 637 млрд євро, прибуток - 76,587 млрд євро, зокрема від страхових операцій - 62,208 млрд євро. Група ING представлена в 50 країнах. В 1998 році ING Group відкрила в Україні корпоративний ІНГ Банк Україна. В 2008 році банк почав працювати на роздрібному кредитному ринку. Страховики пов'язують відмову ING від створення власного страховика з небажанням витрачати час на початковий тривалий етап виходу на український ринок.
Але, на їхню думку, покупка "Фенікс-Життя" не дасть голландській групі частку ринку, а тому будуть потрібні значні інвестиції в розвиток компанії. "Швидше за все, компанію купують тільки через ліцензію і якісь зареєстровані страхові продукти. Вони не купують бренд, виходить, сума угоди буде зовсім невеликою", - вважає голова правління СК "АЛІКО АІГ Життя" Андрій Пікула.
Страховики оцінили "Фенікс-Життя" не більш ніж в $0,5 млн. "На сьогоднішній день чиста компанія з ліцензіями коштує від $300 тис. Зважаючи на те, що в них була якась діяльність, приблизна вартість компанії може становити близько $500 тис.", - говорить голова правління "Української страхової групи" Павло Нельга.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас