Микола Лагун заснує три четверті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Микола Лагун заснує три четверті

Фондовий ринок
529
Як стало відомо "ЭИ", співвласник "Дельта Банку" Микола Лагун реєструє в Національному банку новий банк - установу під назвою "¾". Банк буде орієнтований на т.зв. private-banking. Джерело в НБУ повідомило, що банк "¾" буде зареєстрований до кінця літа. "Відповідно до бізнес-плану, його завданням буде обслуговування приватних клієнтів. Зараз це модно називати VIP-банкінгом", - говорить чиновник.
Микола Лагун підтвердив цю інформацію, однак відмовився говорити про стратегії розвитку свого нового банку. "Я не готовий поки говорити про це. Але я навряд чи будуть концентруватися на "¾", якщо відбудеться продаж "Дельта Банку". Є багато інших цікавих напрямків для розвитку бізнесу", - сказав банкір.
Тим часом по ринку ходять чутки, що клієнтами нового банку стануть троє із чотирьох найбагатших українців, у яких немає (або незабаром не буде) власних банків. Експерти відзначають, що за допомогою "¾" пан Лагун, можливо, буде фінансувати свої проекти в сфері нерухомості та сільського господарства. "Говорять, що Валерій Хорошковський тримає в "Дельта Банку" великі депозити, Віктор Пінчук через свої фонди купує облігації банків, а Сергій Тігіпко разом з Миколою Лагуном активно скуповує землі сільськогосподарського призначення, а також веде кілька проектів котеджного будівництва", - говорить один з фінансистів.
Самі VIP-клієнти говорять про свої інвестиції неохоче. А Сергій Тігіпко сказав, що в нього немає ніяких ділових відносин з "Дельта Банком". Так що, швидше за все, першими VIP-клієнтами нового банку будуть нинішні вкладники "Дельта Банку" - Валерій Хорошковський і Віктор Пінчук. А їхня участь в "¾" буде відмінною рекламою для залучення в банк інших VIP-клієнтів.
Сам же сегмент private-banking опитані банкіри оцінюють досить позитивно, відзначаючи, що подібні послуги на ринку надаються досить обмеженим колом гравців. Зайняти нішу private-banking у свій час намагався організований Федором Шпигом та Олександром Деркачем банк "Престиж". Однак після продажу його австрійській групі Erste банк був орієнтований на універсалізм.
"Рrivate-banking - один з напрямків майбутнього. Цей ринок зовсім не зайнятий, і зараз на пальцях однієї руки можна порахувати банки, які представляють своїм клієнтам подібні послуги. Ми зараз також розглядаємо цей напрямок і готуємо цілу програму виходу на даний ринок", - говорить голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук. На його думку, обсяги цього ринку не обмежені і повністю залежать від тієї довіри, що формується між банкірами і його клієнтами. Пан Гриджук вважає, що вигравати в боротьбі за VIPів будуть, насамперед, технологічні середні банки, заточені під інтереси клієнтів високого рівня. Сьогодні ж сегмент privatе-banking фінансисти розглядають тільки як індивідуальне обслуговування менеджерів великих підприємств, що обслуговуються в банку.
У свою чергу, керуючий київською обласною філією Укрсоцбанку Андрій Оністрат вважає, що в найбільших банках нові продукти завжди з'являються з відставанням. "Простіше в індивідуальному порядку полетіти на Місяць, ніж погодити у великому банку новий продукт", - говорить банкір.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас