Russell Global Index включив 16 акцій українських компаній до свого глобального індексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Russell Global Index включив 16 акцій українських компаній до свого глобального індексу

Фондовий ринок
250
Russell Global Index включив 16 акцій українських компаній до свого глобального індексу, що раніше зробили MSCI Barra і S&P, пише "Комерсант-Україна". Це означає, що світовий пул інвесторів визнав спроможність українського фондового ринку, говорять учасники ринку. Тому вже включені до індексу емітенти можуть розраховувати на приток інвестицій, що позитивно позначиться на фондовому ринку України.
Американська компанія Russell Investments оголосила, що при розрахунку Russell Global Index вперше враховуватимуться акції 16 українських компаній. Але тільки 10 з них є "блакитними фішками" ПФТС: Авдєєвський коксохім, "Азовсталь", "Дніпроенерго", "Центренерго", Єнакієвський метзавод, "Київенерго", "Мотор Січ", "Райффайзен Банк Аваль", "Укрнафта" і "Західенерго". Інші - папери другого ешелону - Дніпропетровський метзавод ім. Петровського, шахта "Красноармійська-Західна №1", Родовід Банк, Південний ГЗК, Стаханівський вагонобудівний завод і "Укравто". "У Russell велика база цінних паперів. Не думаю, що вони довго і скрупульозно відбирали українські акції, адже у них стандартний підхід до цього, наприклад, за обсягом торгів за 2007 р.", - говорить начальник аналітичного департаменту Dragon Capital Андрій Беспятов.
Не потрапили до індексу такі "фішки" українського фондового ринку як ММК ім. Ілліча, концерн "Стірол", "Маріупольтяжмаш", "Луганськтепловоз", Укрсоцбанк, "Укртелеком", Сумське НВО ім. Фрунзе, Полтавський ГЗК і "Донбасенерго". "Але і це дозволить іноземним інвесторам уважніше подивитися на достатньо цікавий український ринок. Тим більше зараз, коли він просів", - вважає президент фонду "Амадеус-індекс ПФТС" Михайло Ройко.
Russell створена в 1936 р. як дочірнє підприємство страхової компанії Northwestern Mutual Life. На 31 березня 2008 р. Russell управляла активами на суму 213 млрд дол. і надавала послуги в більш ніж 40 країнах. Індекс Russell Global Index запущений в 2007 р. і включає 10 тис. цінних паперів з 70 країн. Індекси Russell використовуються індексними фондами і як показники для пасивних і активних стратегій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас