Шанси Microsoft купити Yahoo виросли, вважає ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шанси Microsoft купити Yahoo виросли, вважає ринок

Фондовий ринок
106
Ринок підтримав наміри Microsoft і Yahoo відновити переговори, відповівши зростанням котирувань обох компаній на New York Stock Exchange. Акції Yahoo підстрибнули на $2,56 або 12% до $23,91. Акції Microsoft підросли на $0,5 до $26,03.
У понеділок стало відомо, що Microsoft Corp. готова відновити переговори про покупку частки в інтернет-компанії Yahoo Inc або компанії цілком, однак лише в тому випадку, якщо буде обрана нова рада директорів Yahoo.
Повідомлення було зроблено незабаром після того, як інвестор Карл Ікан (Carl Icahn), що володіє більш ніж 4% Yahoo, зробив заяву про те, що "часто розмовляв" з гендиректором Microsoft Стівом Балмером. У відкритому листі Ікан сказав, що рада директорів Yahoo є основною перешкодою для потенційних угод з Microsoft.
Microsoft, що на початку травня відкликала свою пропозицію про покупку Yahoo за $47,5 млрд. через незгоду інтернет-компанії із запропонованою сумою, повідомила, що готова негайно відновити обговорення, якщо Yahoo вибере нову раду директорів на зборах акціонерів 1 серпня.
У відповідь Yahoo повідомила, що дотепер відкрита для нових переговорів з Microsoft, однак за умови такої ціни, що буде відповідати інтересам акціонерів.
"Добродії Балмер та Ікан згуртувалися навколо очевидної мети змусити Yahoo продати Microsoft свій пошуковий бізнес за ціною, що буде визначена в майбутніх "переговорах" між директорами Ікана і менеджментом Microsoft. Ми повністю переконані, що такий результат не буде щонайкраще відповідати інтересам акціонерів Yahoo", - говориться в офіційній відповіді компанії на пропозицію, що пролунала.
Аналітики ринку не висловили впевненості в тому, що Microsoft, що взяла собі в союзники Ікана, удасться змістити нинішню раду директорів. Більшість експертів думають, що в нинішній ситуації акціонери Yahoo поки не мають достатніх гарантій з боку Балмера про те, на яких саме умовах буде зроблена очікувана угода. Fortune Magazine відзначає, що акціонери Yahoo навряд чи почувають себе комфортно від несподіваних закулісних переговорів двох менеджерів.
Кілька аналітиків вважають, що за підтримки Ікана, Microsoft стала ближчою до своєї мети.
"Незважаючи на те, що ця історія здається нескінченною, рано чи пізно, ми думаємо, Yahoo повинна бути куплена Microsoft, якщо остання серйозно налаштована у своїх амбіціях. Раніше ми оцінювали на 30% шанси Ікана взяти контроль в раді директорів, зараз ми оцінюємо його шанси на 50%", - написала у своєму коментарі інвестиційна компанія "Piper Jaffrey".
Microsoft на початку травня оголосила про відкликання своєї пропозиції через незговірливість партнера, після чого ринкова капіталізація Yahoo упала на $14 млрд. Остання запропонована ціна за покупку Yahoo! становила $47,5 млрд ($33 за акцію), що на 70% вище від ринкової оцінки на кінець січня, перед початком переговорів про покупку. Однак Yahoo! вимагав $53 млрд, або $37 за акцію.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас