Експерт: Український фондовий ринок почне рости у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Український фондовий ринок почне рости у вересні

Фондовий ринок
370
Український фондовий ринок почне рости у вересні. Такий прогноз РБК-Україна озвучив директор аналітичного департаменту Dragon Capital Андрій Беспятов.
На думку експерта, осіннє зростання фондового ринку буде пов'язано з пожвавленням ділової активності, зниженням інфляції та частковою стабілізацією в світовій економіці. "Багато гравців повернуться на ринок у вересні і дивитимуться наскільки Україна стала привабливіша після нинішньої корекції, що можна купити дешевше і в які сфери вигідніше інвестувати", - вважає експерт.
Кажучи про нинішнє падіння фондового ринку, А.Беспятов висловив думку, що вона пов'язана з впливом як зовнішніх, так і внутрішніх чинників. "Побоювання інвесторів по всьому світу автоматично екстраполюються на Україну. Сьогодні ще не зовсім зрозуміла ситуація наскільки швидко відновиться світова економіка після торішньої кризи. Крім того, інвестори побоюються внутрішніх макроекономічних ризиків, зокрема високої інфляції. Тому інвестори зараз зайняли вичікувальну позицію, а за відсутності попиту пропозиція існує і ринок йде вниз", - резюмував експерт.
При цьому експерт відзначив, що нинішня невизначеність на фондовому ринку знижує привабливість таких інструментів залучення грошей як приватні або публічні розміщення акцій і частина компаній, яка на них розраховувала, повинна коректувати свою політику розвитку виходячи з поточних ринкових умов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас