Операція зі злиття між Yahoo і AOL може відбутися не раніше серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Операція зі злиття між Yahoo і AOL може відбутися не раніше серпня

Фондовий ринок
72
Потенційна операція зі злиття між Yahoo Inc. і інтернет-провайдером AOL, що належить корпорації Time Warner Inc., навряд чи можлива до річних зборів акціонерів Yahoo 1 серпня ц.р., передає Reuters з посиланням на обізнане джерело.
За словами джерела, Yahoo і AOL вели переговори про злиття своїх інтернет-операцій впродовж декількох місяців. Проте, після того, як в середині червня 2008 р. з Google було укладено угоду про партнерство на ринку інтернет-реклами, інтерес до можливого злиття з AOL у керівництва Yahoo дещо знизився.
Крім цього, Yahoo провела переговори з News Corp. про об'єднання операцій з управління порталом Myspace та іншими популярними інтернет-сервісами. Проте, як відзначило джерело, переговори провалилися, оскільки News Corp. запитала 15 млрд дол. за злиття.
Нагадаємо, раніше в понеділок керівництво Yahoo повідомило, що готове говорити з Microsoft Corp. про повне поглинання, а та, у свою чергу, повідомила, що розглядає і часткове придбання Yahoo за умови, що акціонери Yahoo оберуть нову раду директорів.
13 червня ц.р. Yahoo оголосила про вихід з переговорів з Microsoft і продаж свого інтернет-бізнесу. Сторони не зуміли знайти компроміс: Yahoo виявилася неготова продавати тільки пошуковий бізнес, а Microsoft не побажала купувати всю компанію. Відразу після розриву переговорів котирування акцій Yahoo обрушилися більш ніж на 10% (до 23,52 дол./акція), а в наступні дні продовжили падіння.
1 лютого 2008 р. Microsoft запропонувала придбати Yahoo за 44,6 млрд дол. (акціями Microsoft плюс готівкою з розрахунку 31 дол./акція), проте отримала відмову. Переговори про злиття тривали до травня ц.р. У результаті Microsoft відкликала свою пропозицію про придбання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас