Радник ЄЦБ: Ризики в зоні євро зберігаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник ЄЦБ: Ризики в зоні євро зберігаються

Валюта
246
Ризики в зоні євро починають набувати конкретних обрисів, заявив радник європейського Центробанку, ЄЦБ, Аксель Вебер в інтерв'ю німецькому виданню Suedkurier.
Вебер уточнив, що рішення про підвищення базової ставки на 25 пунктів буде сприяти стабілізації цін, але цей захід не може розглядатися в якості превентивного для усунення всіх ризиків.
"Деякі ризики для середньострокової стабільності цін уже матеріалізуються. Грошова політика, орієнтована на стабільність цін, повинна випереджати ці події і це те, що ми зробили", - заявив Вебер.
Напередодні ЄЦБ підняв базову ставку до 4,25%, але президент цього фінансового інституту Жан-Клод Тріше зізнався: центробанк не був схильний до вживання таких заходів. Однак, на думку аналітиків, під кінець року базова ставка може досягти 4,5%.
Вебер розповів, що неможливо визначити "больовий поріг" для компаній відносно курсу євро, але базова ставка - це один з таких факторів, які ЄЦБ ураховує у своїх рішеннях. На його думку, грошові ринки вже стабілізувалися, але дотепер не повернулися до нормального стану.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас