Падіння індексу ISM Non-Manufacturing в червні перевищило прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння індексу ISM Non-Manufacturing в червні перевищило прогнози

Фондовий ринок
98
Індекс ділової активності в сфері послуг США (ISM Non-Manufacturing) у червні знизився до 48,2 пункти в порівнянні з 51,7 пункту місяцем раніше, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані Інституту управління поставками (ISM).
Експерти очікували зниження цього показника лише до 51 пункту.
Перевищення індексом позначки 50 пунктів свідчить про збільшення ділової активності в сфері послуг, тоді як значення індексу, рівне 50 пунктам і нижче, говорить про її уповільнення. Показник перебував вище позначки 50 пунктів із квітня 2003 року до січня 2008 року.
Оптимізм представників сфери послуг відносно перспектив економіки байдужіє в умовах зростання цін енергоносіїв та очікуваного ослаблення споживчого попиту, що змушує їх скорочувати витрати на технології і робочу силу.
Попередній статистичний звіт, опублікований у четвер, показав зменшення числа робочих місць у США в червні на 62 тис.
"Я не думаю, що є який-небудь шлях, що не привів би до погіршення ситуації в сфері послуг, - заявив головний економіст Wachovia Corp. Джон Сільвіа, - криза на ринку житла поширилася на решту економіки".
ISM розраховує індекс на підставі даних компаній з 62 сервісних секторів. На частку послуг припадає майже 90% економіки США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас