Відкриті інвестфонди втрачають у вазі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкриті інвестфонди втрачають у вазі

Фондовий ринок
556
Більше 120 мільйонів гривень склав чистий відтік коштів з відкритих інвестфондів за перші 6 місяців 2008 року.
Основна причина, через яку вкладники поспішно вилучають кошти з фондів, - їхня негативна прибутковість.
За підсумками першого півріччя жоден з відкритих фондів не зміг принести інвесторам прибуток. "Найкращий" результат продемонстрував "Парекс фонд Українських облігацій" - мінус 3,7%. Втрати більшості фондів перебувають у діапазоні 5-15%. Керуючі фондів, пояснюючи такі провальні результати, посилаються на негативну динаміку українського фондового ринку і підкреслюють, що індекс ПФТС за першу половину року впав на 34,6% - мовляв, ми ще нормально спрацювали.
Подальша поведінка вкладників буде залежати від динаміки фондового ринку. "У випадку подальшого зниження цін на акції українських підприємств відтік коштів з фондів продовжиться. Але як тільки ринок стабілізується, можна чекати, що багато інвесторів повернуться у фонди", - говорить віце-президент Foyil Asset Management Дмитро Мошкало.
А от єдиної думки із приводу того, чи буде ринок і далі падати, чи вже почне потроху відвойовувати втрачене, в аналітиків немає.
Однак більшість із них вважає, що до кінця літа ринок "просяде" ще на 5-10%, а восени продемонструє значне зростання. "Довгоочікуваного "дна" фондовий ринок досягне на початку осені. При цьому індекс ПФТС буде в районі 650 пунктів (3 червня індекс ПФТС дорівнював 705,6 пункту. - "Дело"), після чого ситуація стабілізується", - говорить керуючий директор "Мегаполіс Капітал" Віталій Шушковський.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас