Російські компанії поступились українським за сумою ІРО в І півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські компанії поступились українським за сумою ІРО в І півріччі

Фондовий ринок
357
Тільки одна російська компанія провела IPO у першому півріччі 2008 року, що дозволило Україні вперше обійти Росію за обсягом коштів, залучених від первинних розміщень акцій, пише The Wall Street Journal.
Компанії Росії, України та Казахстану залучили кошти на суму всього $1,1 млрд у другому кварталі цього року, у порівнянні з $14,7 млрд за аналогічний період минулого року, пише видання з посиланням на інформацію консалтингової фірми PNB Co.
Українські компанії залучили $594 млн, російська компанія одержала від розміщення $449 млн, і казахстанська - $66 млн.
Російський залізничний оператор Globaltrans Investment PLC одержала $449,4 млн, розмістивши у квітні акції за ціною $13,25 за одну глобальну депозитарну розписку (GDR).
Українська компанія "Миронівський хлібопродукт", що спеціалізується на птахівництві, залучила $323 млн у травні. Нафтогазовидобувна група Cadogan Petroleum PLC залучила $271 млн у червні. Папери обох українських компаній торгуються на основному майданчику LSE.
Тим часом казахстанський виробник добрив - компанія Sunkar Resources одержала від IPO $66 млн, розмістивши акції на альтернативному інвестиційному ринку (AIM).
За останні кілька років список підприємств, папери яких торгуються на London Stock Exchange Group PLC (LSE), поповнився великою кількістю російських компаній. При цьому кількість українські підприємства, які зважилися розмістити свої акції на LSE, менш переконливий.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас