Медведєв: Рубель може стати регіональною резервною валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Рубель може стати регіональною резервною валютою

Валюта
152
Президент Росії Дмитро Медведєв вважає, що в майбутньому можливо розглянути питання про те, щоб надати рублю роль регіональної резервної валюти.
"Але, - підкреслив він в інтерв'ю представникам ЗМІ країн "Групи восьми" у переддень саміту G-8, - це не робиться указами президента, це не робиться розчерком пера. Це, як правило, наслідок гарної налагодженої економіки і прийнятності тих чи інших платіжних засобів для використання іншими партнерами".
Медведєв нагадав, що Росія зараз почала розвивати біржову торгівлю нафтопродуктами, іншими енергоносіями за рублі. Це, за його словами, крок убік перетворення рубля в одну з можливих регіональних резервних валют, тим більше, що внутрішня і зовнішня конвертованість рубля досягнута.
Тепер головне, вважає президент, щоб рубль сприймався як надійні кошти, куди можна поміщати заощадження, при використанні якого можна проводити відповідні угоди. "Це ціль, можливо, на якийсь більш тривалий період, але, на мій погляд, цілком досяжна", - підкреслив Медведєв.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас