Москаль оскаржив рішення суду щодо громадянства Жванії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москаль оскаржив рішення суду щодо громадянства Жванії

Кримінал
201
Народний депутат України Геннадій Москаль, що представляв інтереси Давида Жванії в Апеляційному суді Києва, подав у Верховний суд України касаційну скаргу.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Громадянського руху “Народна самооборона”, у скарзі Москаль просить ВСУ “прийняти постанову про скасування рішення Апеляційного суду м. Києва і залишити в силі судове рішення Радянського районного суду м. Києва від 30 вересня 1999 року про встановлення факту безперервного проживання Жванії на території України з 1991 року”.
Також Москаль просить “скасувати постанову Апеляційного суду м. Києва про продовження терміну апеляційного оскарження скарги Генеральної прокуратури України в справі № 2-3919-а/99 за заявою Жванії”, а також “прийняти постанову про зупинку дії рішення Апеляційного суду м. Києва від 02 липня 2008 року в справі № 2-3919-а/99 до розгляду касаційної скарги у Верховному суді України”.
Як повідомляв УНІАН, генеральний прокурор Олександр Медведько звернувся у Святошинський райсуд Києва із заявою про скасування рішень, що дозволили народному депутатові Жванії одержати у свій час українське громадянство.
Суть претензій прокуратури полягала в протиріччі даних щодо тимчасових періодів перебування і проживання Жванії в Україні, які були основою для прийняття рішень, що дозволили йому одержати українське громадянство.
11 червня Святошинський райсуд задовольнив прохання Медведька про відкликання із цього суду його заяви про перегляд рішення Радянського райсуду столиці від 10 вересня 1999 року, яким було підтверджено проживання в Україні з 1991 року Жванії.
18 червня в прес-службі Апеляційного суду столиці повідомили, що суд своєю постановою оновив Генеральній прокуратурі України строки на апеляційне оскарження рішення Радянського районного суду міста Києва від 30 вересня 1999 року, на підставі якого народний депутат Жванія одержав громадянство України.
2 липня ц.р. Апеляційний суд міста Києва ухвалив частково задовольнити апеляційну скаргу заступника генерального прокурора України в справі про громадянство народного депутата України Жванії. Відповідно до постанови, рішення Радянського районного суду м. Києва від 1999 року скасовано і справа направлена у Святошинський районний суд м. Києва на новий розгляд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас