"Союз вкладників Внешэкономбанка СРСР" добивається повернення валютних внесків ВЭБ юридичним особам України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Союз вкладників Внешэкономбанка СРСР" добивається повернення валютних внесків ВЭБ юридичним особам України

Валюта
387
Асоціація "Союз вкладників Внешэкономбанка СРСР" почала судовий розгляд у Стокгольмському арбітражному суді (Швеція) щодо повернення заморожених внесків юридичним особам України у Внешэкономбанке, на загальну суму більше 500 мільйонів доларів США. Офіційне повідомлення про це було відправлено президентові Російської Федерації Д.А. Медведєву, прем'єр-міністрові В.В. Путіну і міністрові закордонних справ С.В. Лаврову.
У повідомленні підкреслюється, що Асоціація вважає внески українських юридичних осіб інвестиціями в економіку Російської Федерації, які були незаконно експропрійовані державою. Відповідно, гроші повинні бути повернуті компаніям-кредиторам разом з повною компенсацією і відшкодуванням завданого збитку.
Такі дії українських підприємців обумовлені позицією Російської Федерації і ВЭБ, які дотепер не проявили бажання врегулювати проблему поза судом.
Як відзначає Голова Правління Асоціації Тимур Хромаєв: "Ми відмінно знаємо позицію уряду Росії. Вона широко відома, і не доводиться розраховувати, що швидко зміниться. Нам доведеться пройти складний шлях, щоб домогтися визнання своїх прав і довести наявність зобов'язань боржника перед нами. Незважаючи на це, у нас є досить можливостей переконання, які надаються нам міжнародним правом".
Крім цього Асоціація продовжує судові процеси в українських судах проти Эксимбанка і Внешэкономбанка СРСР про відшкодування коштів вітчизняних підприємців.
Асоціація "Союз вкладників Внешэкономбанка СРСР" була створена в 2004 році з метою надання допомоги з повернення внесків своїх членів (або "вкладників") у Внешнеэкономбанке. На сьогоднішній день у її склад входять більше 40 великих підприємств України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас