Долар торгується до євро у четвер біля мінімуму за 2 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар торгується до євро у четвер біля мінімуму за 2 місяці

Валюта
542
Курс долара до євро в четвер торгується біля мінімуму за два місяці на очікуваннях, що Європейський центробанк (ЄЦБ) підвищить базову процентну ставку, а звіт Мінпраці покаже подальше скорочення числа робочих місць у США, повідомило агентство Bloomberg.
Аналітики із упевненістю стверджують, що ЄЦБ у четвер підвищить базову процентну ставку на чверть процентного пункту, страхуючись від загрози подальшого прискорення інфляції в єврозоні.
Підвищення ставки може викликати нове зміцнення курсу євро до долара, що, у свою чергу, небезпечне новим підвищенням цін на нафту, які встановлюються в американській валюті.
Компанії США скоротили 79 тис. робочих місць у червні, повідомило в середу агентство ADP Employer. Раніше аналітики припускали, що скорочення складе всього 20 тис.
Відповідно до думки економістів, опитаних Bloomberg, офіційний звіт Мінпраці США також покаже скорочення числа робочих місць у найбільшій економіці світу вже шостий місяць підряд.
Міністерство праці оприлюднить дані про безробіття в червні у четвер о 16:30.
"Погані новини приходять зі США майже щодня, - відзначає головний валютний аналітик Barclays Capital у Токіо Тору Юмемото. На його думку, підвищення процентної ставки ЄЦБ на засіданні в четвер - питання вже вирішене.
Курс долара до євро під час азіатських торгів знизився до позначки $1,5891 - мінімального рівня з 24 квітня. У попередній торговельний день американська нацвалюта торгувалася біля $1,5882 за євро.
До японської валюти долар торгується на рівні 106,13 ієни проти 105,91 на закриття торгів у Нью-Йорку днем раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас