Хакери викрали ПІН-коди клієнтів Citibank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери викрали ПІН-коди клієнтів Citibank

Кримінал
222
Хакери, що стали причиною злому восени 2007 року тисяч банкоматів Citibank в американській мережі магазинів 7-Eleven, швидше за все, вкрали ПІН-коди без звернення до сервера самого банку.
Як пише The New York Times, злом відрізняється від інших тим, що зазвичай для крадіжки ПІН-кодів зловмисникам доводиться залишати якісь матеріальні сліди, наприклад, розсилати підроблені листи або встановлювати на банкомати спеціальні технічні пристрої.
У магазинах 7-Eleven установлено 5700 банкоматів, що використовують марку Citibank. Вони належать не банку, а компанії Cardtronics. Оператором частини цих банкоматів є компанія Fiserv. Саме ці дві компанії газета називає відповідальними за те, що трапилося. У свою чергу, в Fiserv стверджують, що впевнені в безпеці своїх систем.
Представники Citibank відмовилися розповісти про метод злому і назвати число клієнтів, чиї дані були викрадені. Вони підкреслили, що попередили своїх клієнтів і видали їм нові дебетові картки.
Поки слідчим удалося зв'язати хакерів із трьома бруклінськими кардерами, Юрієм Ракушинцем, Іваном Більце та Ангеліною Китаєвою. Припускають, що це вони виручили від використання украдених даних понад два мільйони доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас