Експерт: Україна виховує корупціонерів ще з початкової школи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна виховує корупціонерів ще з початкової школи

Казна та Політика
430
Україна виховує корупціонерів ще з початкової школи.
Так прокоментував результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна, директор цього інституту Кость Бондаренко на прес-конференції "Корупція в системі освіти України".
Він, зокрема, розповів, що на запитання "З якою метою Ви дарували подарунки або платили вчителям або адміністрації школи?", понад дві третини респондентів (69,0%) відповіли, що так заведено, 21,4% сказали, що робили це для того, щоб добре ставилися до дитини, 6,0% робили це для отримання гарних оцінок, 2,2% - для доброго складання іспитів, 0,4% - щоб не бути відрахованими. На запитання "Як часто це відбувається?" майже 70% киян відповіли "час від часу", 24% зізналися, що відбувається це досить рідко, а 5,6% сказали, що це трапляється з ними часто.
Коментуючи отримані результати, Бондаренко зауважив, що респонденти визнають наявність практики корупційних дій в навчальних закладах, але ставляться до цієї практики без осуду і без яскраво вираженого негативу. За його словами, при цьому себе респонденти не вважають співучасниками процесу порушення закону. “Лише 10% респондентів вважають подарунок хабаром. 69% респондентів не усвідомлюють практичної сторони своїх дій: вони дають хабарі або дарують подарунки тому, що "так заведено". Тобто, для двох третин респондентів подарунки вчителям стали таким собі податком на освіту. У 92,4% випадків про подарунки вчителям знають діти, що не може не відбитися на ставленні школярів до педагогів", - наголосив Бондаренко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас