Королівська сім'я коштує Британії 40 млн фунтів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королівська сім'я коштує Британії 40 млн фунтів на рік

Казна та Політика
322
Британська королева і члени її сім'ї обходяться платникам податків в 66 пенсів (близько 1,3 долара) на рік, що на 4 пенси більше, ніж торік.
Такі дані представив Букінгемський палац, що повинен щорічно публікувати свою бухгалтерську звітність.
Кошти, витрачені на утримання королівського двору за останній рік, виросли на 2 млн фунтів і склали 40 млн фунтів. Також зросли витрати на поїздки королеви, що є главою держави. За словами офіційних осіб, більша частина грошей була витрачена на закордонні поїздки і на поточний ремонт королівських палаців.
За 2007-2008 фінансовий рік видатки на королівські поїздки виросли на 600 тис. фунтів і досягли 6,2 млн. фунтів. Утримання членів королівської сім'ї обійшлося в 12,7 млн. фунтів, що на півмільйона більше, ніж торік.
Найдорожчим був державний візит королеви Єлизавети II у США в травні минулого року, присвячений 400-річчю першого європейського поселення в Америці. Літак, зафрахтований для цієї поїздки, обійшовся майже в 400 тис. фунтів.
Представники Букінгемського палацу вказують, що щорічне утримання королівської сім'ї обходиться кожному платникові податків дешевше, ніж літр молока або завантаження пісні в MP3-плеєр.
Як вказав відповідальний за кошти, що виділяються на утримання королівського двору, сер Алан Рід, у реальному вираженні вартість монархії зараз нижча, ніж в 2001 році. Він також відзначає, що королева відгукнулася на заклики уряду збільшити число закордонних візитів.
"Витрати на поїздки королеви і членів її сім'ї також збільшилися у зв'язку із проханнями британських міністерств закордонних справ та у справах Співдружності і департаменту торгівлі та інвестицій", - пояснив він.
Алан Рід повідомив також, що грант міністерства культури, ЗМІ і спорту, що виділяється на утримування палаців, у найближчі три роки збережеться в розмірі 15 млн. фунтів (близько 30 млн доларів) щорічно.
За словами королівського "бухгалтера", оскільки фінансування останні 12 років не збільшувалося, "число ремонтних робіт, які через це відкладалися, постійно росло".
"За сьогоднішніми мірками на всі ці роботи необхідно 32 млн фунтів", - сказав Алан Рід.
В 40 млн фунтів, витрачених на королівську сім'ю, не входять вартість охорони та участі в різних церемоніях британських військових, передає BBC.
За матеріалами:
Версії.сом
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас