Ющенко сказав Тимошенко, куди ще потрібні гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко сказав Тимошенко, куди ще потрібні гроші

Казна та Політика
339
Президент України Віктор Ющенко має намір доручити уряду остаточно вирішити проблеми з ліквідацією наслідків торішньої аварії в Керченській протоці.
Як повідомляє прес-служба глави держави, про це йшла мова на зустрічі Ющенка з міністром з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимиром Шандрою і мером м. Керч Олегом Осадчим. Основна тема розмови - ліквідація наслідків аварії в Керченській протоці.
Президент висловив стурбованість темпами робіт, які ведуться на місці з усунення екологічної шкоди, завданої цією аварією.
"Ми можемо втратити курортний сезон. Це аварія державного масштабу і реакція повинна бути найвища", - сказав Президент.
Ющенко запропонував сформувати робочу групу на чолі із заступником міністра з питань надзвичайних ситуацій і мером міста, що повинна, оцінивши ситуацію на місці, виробити план заходів щодо остаточної ліквідації наслідків аварії, у тому числі прорахувати необхідну суму витрат на ці роботи. Виїхати в Крим робоча група повинна вже завтра.
"Самі гроші дуже важливі, але якщо там немає організації, то вони цю проблему не вирішують", - сказав Президент.
Зі свого боку, мер Керчі підняв проблеми фінансування цих робіт. За його словами, фінансування з державного бюджету недостатнє, і з бюджету міста на це було направлено більше 12 млн. грн.
З огляду на ці обставини, глава держави відзначив, що дасть ще одне доручення Кабінету міністрів щодо негайного виділення коштів на ліквідацію наслідків аварії.
"Я даю доручення уряду втретє розглянути це питання і повною мірою його профінансувати", - сказав Президент.
Під час зустрічі також було обговорено питання утилізації нафтопродуктів, якими було забруднено навколишнє середовище в результаті аварії.
Як повідомляв УНІАН, 11 листопада 2007 року в Керченській протоці під час шторму постраждали більше десятка суден. У море вилилося близько 1,2 тисяч тонн мазуту, а також 6,8 тисяч тонн сірки. Частина мазуту була зібрана на острові Тузла й у Ленінському районі Криму разом з піском. Мазутно-піщана суміш знаходиться в Керченському порту.
Екологи назвали наслідки шторму катастрофічними.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас