Яценюк пропонує змінити Конституцію в 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк пропонує змінити Конституцію в 2010 р.

Казна та Політика
111
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк пропонує перенести розгляд змін до Конституції на 2010 р. - "в спокійну та стабільну ситуацію", передає кореспондент РБК-Україна.
Пояснюючи свої ініціативи щодо перенесення термінів розгляду змін до Конституції, спікер відзначив, що "в сьогоднішній політичній ситуації приймати Конституцію або пропонувати зміни до Конституції - це не що інше, як зловживати своїми правами - використовувати конституційні зміни у вузьких політичних цілях, чого не можна допустити".
Разом з тим, Яценюк підкреслив, що ухвалення нової редакції Конституції не може бути інструментом тимчасових політичних домовленостей. На його думку, для внесення змін до Конституції потрібно як мінімум 300 голосів, а для того, щоб був національний консенсус, необхідно досягти результативного голосування в 450 голосів.
Нагадаємо, вчора заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Лаврінович повідомив, що 8 липня внесе до парламенту власний проект змін до Конституції. У свою чергу міністр юстиції Микола Оніщук сьогодні повідомив про основні положення проекту Основного закону, підготовлені Національною конституційною радою. Зокрема НКР пропонує ввести в країні двопалатний парламент та змінити статус губернаторів.
Відзначимо, що раніше Президент України Віктор Ющенко заявляв, що 2008 р. буде присвячений формуванню нової редакції Конституції країни. З цією метою президент 18 лютого ц.р. затвердив склад Національної конституційної ради з 97 осіб. Передбачалось, що НКР презентує розроблений робочою групою проект концепції нової Конституції 23 квітня, проте засідання ради цього дня було перенесене на невизначений термін.
Разом з тим, 8 квітня у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови №2348 про створення тимчасової спеціальної комісії з підготовки змін до Конституції строком на один рік у складі 27 депутатів. Дана постанова була ініційована народними депутатами від БЮТ Іваном Кириленком і Віктором Швецом. Необхідно відзначити, що ініціатива БЮТ викликала вельми різку і негативну реакцію з боку їх союзників по правлячій коаліції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас