Експерти: Злет цін на нафту вигідний економіці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Злет цін на нафту вигідний економіці США

Енергетика
637
Нинішня ситуація із цінами на нафту на світових ринках украй напружена і винятково спекулятивна. Зростання цін на нафту принесе тільки позитив економіці США, вважають аналітики КУА "Foyil Asset Management Ukraine".
По-перше, зростання цін на нафту дасть можливість заробити на спекуляціях із цінними паперами, - стверджує Дмитро Мошкало, віце-президент КУА "Foyil Asset Management Ukraine". - По-друге, подорожчання нафти вдарить по економіках європейських країн, Китаю і Японії. Це і є додатковим стимулом для вирівнювання балансу, порушеного іпотечною кризою в США".
На думку експертів КУА "Foyil Asset Management Ukraine", у нинішній ситуації об'єктивна ціна на нафту повинна перебувати в коридорі від 90 -105 доларів за барель. Такий рівень цін є прийнятним і гарантує попит у середньостроковій перспективі.
"Єдиним аргументом, що може виправдати нинішній підйом цін на нафту, є бажання американських фінансових установ заповнити збитки по іпотечних паперах, - відзначає Дмитро Мошкало, віце-президент КУА "Foyil Asset Management Ukraine". - Більше того, така ситуація може бути підігріта ескалацією конфлікту навколо ядерної програми Ірану. У результаті, ціни на нафту можуть злетіти до 170-180 дол за барель".
Нагадаємо, президент ОПЕК і міністр нафти Алжиру Шакіб Хеліл заявив, що влітку ціна нафти може досягти $170 за барель. А політична криза, у результаті якої був зупинений видобуток нафти в Ірані, може викликати підвищення вартості нафти вище $200 за барель, а можливо і до $400 за барель
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас