Міллер: ОПЕК не має важелів впливу на нафтові ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: ОПЕК не має важелів впливу на нафтові ціни

Енергетика
164
Голова правління російського енергетичного гіганта "Газпром" Олексій Міллер вважає, що в ОПЕК нема "реального впливу на світові ціни на сиру нафту", повідомляє британська Financial Times. Голова концерну нагадав, що "жодне з його (ОПЕК) останніх рішень не привело до справжніх результатів".
Голова російської компанії пророчив, що ціни на неопрацьовану нафту незабаром вийдуть на "радикально новий" рівень. Міллер знову підтвердив свій прогноз про те, що вже в наступному році барель сирої нафти досягне рівня $250.
Аналітикам така перспектива вже не здається фантастичною, особливо після того, як напередодні ціни на марки Texas і Brent досягли нових рекордних позначок, подолавши бар'єр $140 за барель.
Одна з важливих причин зростання цін на чорне золото - наближення нафтовидобувних країн до максимальних обсягів добування нафти.
В інтерв'ю британському виданню Міллер відзначив особливу роль, що одержить "Газпром" на глобальному ринку нафти та газу. "У наступні роки компанія буде не просто однією із найбільших, а однією із найвпливовіших у світі", - стверджує він.
Хоча голова компанії продовжує вважати Росію головним ринком для "Газпрому", у нафтовиків є намір розширити свою присутність в Америці, Азії, Європі та Африці. Ринок Північної Америки є для російської компанії "стратегічним", куди вона планує почати постачання зрідженого природного газу на початку 2014 року. Крім того, Міллер розповів, що його компанія вже близька до завершення угоди на видобуток нафти в Нігерії.
Щодо російського ринку, керівник Газпрому повідомив, що вважає його "привабливим" для іноземного капіталу, тому що споживання в Росії росте набагато швидше, ніж у Європі. Однак, на його думку, для того, щоб "гарантувати успіх", найкраще робити інвестиції разом з державою.
Як зізнався Міллер, "Газпром", що вже одержав контрольний пакет у проекті Сахалін 2, який розробляє англо-голландська Royal Dutch Shell, збирається здійснити аналогічний крок у проекті Ковикта, де бере участь британська BP.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас