НБУ вирішив відкликати з реєстрації в Мін'юсті постанову про перегляд правил роботи міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вирішив відкликати з реєстрації в Мін'юсті постанову про перегляд правил роботи міжбанку

Кредит&Депозит
327
Національний банк вирішив відкликати з реєстрації в Міністерстві юстиції постанову №153 від 2 червня про перегляд правил роботи міжбанківського валютного ринку.
Про це Українським Новинам повідомив представник НБУ.
Він зазначив, що таке рішення пов'язане з наміром НБУ внести в цю постанову низку коректив технічного характеру, які не змінять суті документа.
Після внесення коректив Нацбанк планує знову передати постанову на реєстрацію в Мін'юст.
У нинішній редакції цей документ, зокрема, передбачає, що банки не зможуть, як раніше, закривати усередині себе заявки клієнтів на придбання й продаж валюти, а будуть зобов'язані виходити на міжбанк із усіма клієнтськими заявками.
Як повідомляло агентство, раніше Асоціація українських банків заявила про недоцільність зміни принципів функціонування міжбанку.
На думку АУБ, ці зміни призведуть до поглиблення дисбалансу або до повного блокування роботи міжбанку.
При цьому, як вважає асоціація, найбільше у разі набуття чинності змінам втратять клієнти банків, які подають заявки на проведення операцій купівлі-продажу безготівкової інвалюти, тому що, з одного боку, вони не одержать гарантованої можливості здійснювати операції за прозорим курсом, з іншого боку - розрахунки із клієнтами будуть затримуватися, що призведе до додаткових проблем, у тому числі з курсоутворенням і з витратами на кредитування.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас