Яценюк: Подолання вето на закон про митний тариф спричинить проблеми із СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Подолання вето на закон про митний тариф спричинить проблеми із СОТ

Казна та Політика
298
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що у випадку подолання вето на внесення змін у закон "Про митні тарифи" Україна зіткнеться із проблемами зі Світовою організацією торгівлі (СОТ).
"На превеликий жаль, якщо буде подолано вето, ми будемо мати дуже серйозні проблеми із СОТ", - сказав він журналістам у Києві в п'ятницю.
При цьому спікер не виключив, що даний закон буде розглянутий парламентом.
Яценюк повідомив, що в цей час діють митні ставки і тарифи, які були прийняті під час ратифікації даного протоколу.
Як повідомлялося, зміни в закон про митний тариф Верховна Рада прийняла 3 червня поточного року. За словами Терьохіна, закон набуває чинності з дня його опублікування, за винятком ставок ввізного мита по товарних позиціях: що стосуються кісток, фаршу з м'яса і птиці; позицій автомобільної промисловості, зокрема легкових автомобілів, вантажівок та автобусів; шоколадних виробів і продуктів виноробства. Відповідно до закону, ставки ввізного мита на перераховані товарні позиції будуть вступати в дію з 1 січня 2009 року.
Президент ветував закон 20 червня цього року.
У секретаріаті президента і Держмитслужбі прогнозували вето президента на цей закон. Крім того, юристи висловлюють сумніви в його правочинності навіть у випадку подолання вето, тому що він суперечить міжнародній угоді, якою оформлене приєднання України до СОТ і яка вже набула чинності з 16 травня, фактично ввівши нові митні тарифи, про що уряд уже сповістив Держмитслужбу.
У той же час серед парламентаріїв немає єдності щодо необхідності подолання президентського вето на закон "Про внесення змін у закон "Про митний тариф України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас